Salade niçoise

Salade niçoise

Salade niçoise

INGREDIËNTEN VOOR 2 personen

  • ½ kropsla in stukjes
  • een paar olijven
  • 100 g prinsessen boontjes
  • ½ rode ui, in ringen
  • 100 g tonijn uit blik op eigen nat
  • 1 gekookt ei, in plakjes
  • 3 ansjovisjes, uit blik
  • 1 tl rode wijnazijn
  • 1 el olie
  • Zout
  • Peper


BEREIDEN: Kook de boontjes in 5 minuten beetgaar, spoel af met koud water. Maak in een klein kommetje de dressing van rode wijnazijn, olie, peper en zout. Meng alle groenten met de dressing in een kom goed door elkaar. Verdeel de tonijn, ansjovis, olijven en plakjes ei over de sla.

Snelle Harira

Snelle harira

Snelle Harira

Harira is een stevige Marokkaanse soep, die vooral tijdens de ramadan gegeten wordt. Een supersoep voor de lunch met extra veel eiwitten.
(15 minuten)

Nodig voor 2 personen:
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
½ eetlepel verse gember, geraspt
½ eetlepel ras el hanout
150g rosbief
1 blik kikkererwten (310gr)
500ml Passata
1-2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bladpeterselie en/of koriander, fijngehakt

Bereiding: Verwarm olijfolie in een soeppan en bak de ui, gember en ras el hanout al omscheppend 2 minuten. Snijd intussen de rosbief in reepjes. Prak intussen een kwart van de kikkererwten in een diep bord fijner. Voeg de geprakte kikkererwten en het tomatensap aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg dan ook de resterende kikkererwten met vocht, citroensap, peterselie en/of koriander en wat zout en peper toe. Breng de soep al roerend aan de kook, voeg de rosbiefreepjes toe en laat de soep 6-8 minuten
zachtjes pruttelen.

Per persoon: 398 kcal
Eiwit: 31g
KH: 31 g
Voedingsvezels: 12g
Vet: 14g waarvan 3g verzadigd

Tip: Vervang de rosbief door extra groentjes voor een vegan variant